joi, 22 iulie 2010

INSTALATIE INTERACTIVA CU FLUTURI

In anul 2007 a fost organizata o expozitie in Seattle intitulata "Interactivity". In cadrul acestei expozitii piesa centrala a fost o colectie de fluturi confectionati din hartie taiata la laser care au fost conceputi sa interactioneze cu privitorul prin miscarea aripilor.

"Our goal was to create mechanical creatures which would respond to observers by flapping their wings. Their motion is achieved using a combination of stepper motors, rare earth magnets, some custom circuitry and a Mac Mini driving the whole thing using input from a video camera. The Butterflies’ wings are created using designs which were laser cut into paper.

The result is a bit creepy. It’s plainly obvious that they are not real butterflies. The body, head and legs are nowhere to be seen. You can even see the texture of the paper. And yet, they stir some strange emotion that makes one think these paper butterflies want to be free and are struggling against the black metal pins which hold them in place. The silence of the mechanisms assists in this illusion because no mechanical noise can be heard."































miercuri, 21 iulie 2010

CHROMAESTHESIAE

CHROMAesthesiae este o instalatie gandita de cei de la SOFTlab pentru a da culoare galeriei Devotion din Brooklin New York, ce se concentreaza pe intersectia dintre arta, stiinta, media si design.

Instalatia speculeaza perceptia spatiala si cromatica a individului asupra spatiului, fiind conceputa pentru a oferi o imagine dinamica a gradientelor de culori. Astfel, acestea sunt percepute diferit in functie de unghiul in care sunt privite si par ca isi schimba culorile atunci cand observatorul este in miscare.
Din punct de vedere al materialelor utilizate, CHROMAesthesiae este confectionata din materiale obisnuite carora li s-a dat alt scop decat cel obisnuit: foi de hartie foto glossy taiata la laser si prinse intre ele cu agrafe de birou.

































































 [Sursa]

luni, 19 iulie 2010

PROIECTUL MORFOLUMINESCENCE

Realizat de studentii de la " “An Inconvenient Studio”, MorphoLuminescence este un proiect care exploateaza conceptul de iluminare specific fotografiei de moda ce presupune utilizarea a trei surse de lumina de intensitati diferite pentru a crea umbre fine si un efect tridimensional.
Mai concret, MorphoLuminescence este un prototip de iluminare reglabil pentru tavan care a fost initial proiectat in Rhino. Suprafata este triangulata, alcatuita din panouri sau "petale" taiate la laser din acrilic alb care atarna prin intermediul unor brate mobile actionate prin rasucire de catre o serie de dispozitive montate deasupra panoului superior de fixare a bratelor. Acesta este confectionat din mdf si are rol de suport al intregului ansamblu. Bratele mobile care controleaza orientarea petalelor sunt defapt tuburi din acrilic transparent taiate in unghi la laser si articulate mobil cu piese speciale realizate si ele cu ajutorul laserului. In spatele fiecarei petale sunt montate leduri cu variator care se pot regla in asa fel incat ansamblul poate genera o serie larga de efecte vizuale.
Proiectul a fost prezentat in cadrul celui de-al noualea festival de arhitectura din Florenta, Italia Beyond Media 2009.
[mai multe detalii]

























  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP