luni, 19 iulie 2010

PROIECTUL MORFOLUMINESCENCE

Realizat de studentii de la " “An Inconvenient Studio”, MorphoLuminescence este un proiect care exploateaza conceptul de iluminare specific fotografiei de moda ce presupune utilizarea a trei surse de lumina de intensitati diferite pentru a crea umbre fine si un efect tridimensional.
Mai concret, MorphoLuminescence este un prototip de iluminare reglabil pentru tavan care a fost initial proiectat in Rhino. Suprafata este triangulata, alcatuita din panouri sau "petale" taiate la laser din acrilic alb care atarna prin intermediul unor brate mobile actionate prin rasucire de catre o serie de dispozitive montate deasupra panoului superior de fixare a bratelor. Acesta este confectionat din mdf si are rol de suport al intregului ansamblu. Bratele mobile care controleaza orientarea petalelor sunt defapt tuburi din acrilic transparent taiate in unghi la laser si articulate mobil cu piese speciale realizate si ele cu ajutorul laserului. In spatele fiecarei petale sunt montate leduri cu variator care se pot regla in asa fel incat ansamblul poate genera o serie larga de efecte vizuale.
Proiectul a fost prezentat in cadrul celui de-al noualea festival de arhitectura din Florenta, Italia Beyond Media 2009.
[mai multe detalii]

























0 comments:

Trimiteți un comentariu

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP