joi, 9 septembrie 2010

CEASUL DE PERETE - CATEVA IDEI DE DESIGN

Am ales sa exemplificam cateva creatii in domeniul ceasurilor de perete pentru ca, desi sunt obiecte comune cu care ne-am obisnuit si carora poate nici nu le mai dam prea multa atentie, ele pot avea forme, dimensiuni si interpretari infinite. Mai mult decat atat, ele sunt obiecte pe care oricine, cu putina rabdare, le poate realiza acasa dezvoltand o idee proprie.

Colectia limitata "Record Time Clocks" semnata Like Minded Studio este alcatuita dintr-o serie de ceasuri a caror fata este realizata din discuri vechi de acril.






























John Briscella vine cu ideea ceasului "harta" care este realizat din plexi sau lemn taiat la laser.















































Ross McBride are doua abordari interesante ale ceasului. Una este reprezentata de Grid Clock a carui fata este realizata din fasii de plastic asezate in cant iar cealalata este reprezentata de Normal Clock. Acesta din urma este mai putin reprezentativ ca aplicatie laser dar este demn de mentionat. El este un ceas minimalist realizat ca negativul unui ceas obisnuit, limbile fiind inlocuite de un disc perforat.




luni, 6 septembrie 2010

DESPRE TEHNOLOGIA LASER IN ARTA [2] - MARILENE OLIVER

Marilene Oliver este o artista din Marea Britanie care reinterpreteaza corpul uman cu ajutorul tehnologiei medicale specifica tomografiei. De aceea, sculpturile sale neobisnuite sunt realizate pe principiul layerelor suprapuse care se conecteaza intre ele printr-o spina centrala asemanatoare unei coloane vertebrale.  Acest mod de asamblare confera un plus de expresivitate pentru ca ansamblul este mobil si da posibilitatea de ajustare a pozitiei pieselor si deci a posturii generale a modelului reprezentat. Destul de graitoare in acest sens este sculptura Exhausted Figure care este realizata din felii de plexiglas taiate si gravate la laser si apoi asamblate cu ajutorul unui fir de guta care le strapunge pe toate in centrul de greutate. Conexiunea flexibila lasa piesele sa cada pe pardoseala astfel incat modelul reprezentat sugereaza fara nici un dubiu extenuarea.
Pentru a intelege mai bine filozofia din spatele creatiei, iata cateva din afirmatiile autoarei:
The virtual world provides no place for the physical body. As the boundaries between our virtual and real lives increasingly blur, the absence of the physical in the virtual space is destined to provoke changes in and question our notion of embodiment. In my work I aim to repair the fragmentation and dislocation of the body brought about medical imaging and electronic communication by using the digitized and coded body (in the form of MRI, CT and PET scan data) as material for making sculptures. I seek to reclaim the body from the contemporary medical and digital gaze in order to poetically subvert it and offer future relics of our increasingly digitized selves.

Dreamcatcher 2007


































Exhausted Figure 2006






















  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP