sâmbătă, 31 iulie 2010

BIJUTERII LEMN - ANTHONY ROUSSEL

Designerul Anthony Rousssel trateaza bijuteriile ca pe o forma de arta abordandu-le intr-o maniera deosebita. Ele sunt realizate din layere succesive din lemn de diferite esente taiate la laser imbinand astfel un material cald si traditonal cu tehnologii de ultima generatie cum ar fi modelarea 3d si utilizarea laserului.
“These give my designs a controlled fluidity and accuracy. Multiple layers cast subtle shadows that accentuate the quality of line that is central to my work.” [Anthony Rousssel]


joi, 29 iulie 2010

INSTALATIA PENTRU PLAFON MERLETTI

Instalatia Elenei Manferdini conceputa pentru galeria SCI-Arc din California, exploreaza complexitatea tehnicii broderiei la o scara mult mai mare decat marimea care este deobicei asociata procedeului.
Suspendata pe 26 de cabluri, instalatia sub forma de baldachin este alcatuita din 301 piese din plastic taiate la laser care variaza ca forma si dimensiune. Partea superioara care este cel mai aproape de tavan este mult mai solida asa incat structura, pe masura ce coboara, se rarefiaza sub forma unui mesh crosetat. Proiectul a durat 3 luni de la conceptie pana la realizare. In mod ideal, baldachinul a fost destinat unui spatiu in care se poate percepe schimbarea luminii de-a lungul zilei. Acest lucru face posibila schimbarea modalitatii de perceptie in functie de dispunerea diferita a umbrelor in cadrul spatiului respectiv.
 
































luni, 26 iulie 2010

O CASA IN 454 DE PAGINI

“Your House” este o carte realizata de artistul Olafur Eliasson prin taierea la laser a 454 pagini care impreuna alcatuiesc, prin sectiuni successive, spatiul interior al locuintei personale la scara 1:85. Lucrarea a fost brevetata de MOMA (Muzeul de arta moderna din NY)






















 via origami tessellations

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP