luni, 28 februarie 2011

OBIECTE DE DESIGN DIN LAMELE

 Alienology este un studio de proiectare si consultanta din California, activ in domeniile proiectarii de arhitectura, a design-ului, si a design concept-ului pentru filme si teme ambientale. Ne-am oprit asupra catorva dintre ideile lor, care ni s-au parut inventive.
Lampa Bloom – in diversele sale forme este un experiment care urmareste folosirea unei cantitati minime de materii prime in conditiile unei cantitati minime de deseuri rezultate in urma prelucrarii. Aceasta este proiectata sa incapa pe o foaie de material de 790mm x 384mm si ulterior taierii lamelelor se poate asambla in 10-15minute. Exista in varianta lampa de masa si suspensie, ambele putand fi customizate prin alegerea diferitelor materiale de diferite culori pentru realizarea lamelelor – plexiglas sau placaj din lemn.

 














































Lampa Spori este confectionata din lamele de placaj de lemn taiate la laser, dispuse conform aceluiasi principiu dinamic in jurul sursei de lumina. Acesta este o lampa de pardoseala ale carei dimensiuni sunt: inaltime 70cm x diametru 26cm (27 "x 10. 2")

 





































Bijuteriile proiectate de studio-ul Alienology sunt gandite tot pe principiul lamelelor si caracterizate de aceeasi miscare dinamica. Lamelele, desi taiate din placi plane de plexiglas, sunt dispuse in asa fel incat genereaza forme 3D care depind in mod direct de geometria curbei 2D.  




  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP