marți, 16 februarie 2010

DESPRE FOTOGRAVURI

Pentru cei care nu stiu, fotogravura este procedeul de imprimare a unei imagini pe o suprafata prin gravare. Cu ajutorul tehnologiei laser aceasta se poate realiza cu usurinta  pe o gama foarte larga de materiale variind de la materiale moi precum hartia, cartonul, pielea, la materiale dure ca piatra, sticla, metalul etc. Rezultatatul obtinut este o imagine imprimata in material la un nivel de detaliu comparabil cu cel al fotografiei originale si de o rezistenta in timp proportionala cu durabiliatea materialului.
Inaintea fotogravurii laser, imaginea trebuie trecuta digital prin cativa pasi importanti: grayscale, format bitmap si obtinerea unui contrast cat mai bun. Ca reprezentare, imaginea finala va fi in tonuri diferite ale aceleiasi culori, date in general de compozitia materialului si modul in care acesta reactioneaza la ardere. Astfel, puteti specula proprietatile materialelor pentru a obtine efectele dorite in nuante precum alb, gri, brun, roscat, albastru etc. Exemplele pe care le puteti vedea sunt realizate pe carton a carui ardere superficiala a dus la diferite nuante de brun, conturand astfel o serie de imagini sepia.



 
 
 
 





1 comments:

Anonim 10 mai 2010 la 17:06  

hmmm.. interesant. Insa se paote mult mai bine: incercati pe metalex, cu ceva filtre din Photoshop. Si pe granit negru iese super.

Unu`mai batran in lasere ;)

Trimiteți un comentariu

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP